Jag älskar korv som ni säkert redan vet och vem gör inte det egentligen? Det finns inget bättre än en grillad med bröd en varm sommardag. Det bästa med korv är variationen, det finns hur många sorters korv som helst att välja mellan. Ibland räcker det med en enkel varmkorv, men jag gillar även de där riktigt starka korvarna som finns. Bratwurst är ju en klar favorit, tyskarna vet verkligen hur korv ska smaka. Men jag letar också gärna efter nya favoriter för att vidga mina vyer.

Mina bästa korvsorter

En het chorizo är verkligen inte fel heller, gärna en med hög kötthalt för en riktig kvalitetssmak. Det bästa med korv är att den kan ätas med en hand, perfekt när jag ligger i mitt spabad och slappnar av. Då får jag det bästa av två världar på en och samma gång. Jag tycker att korv är godast grillad, men här i Sverige är det inte alltid väder för att grilla och då får det gå lika bra med en stekt eller kokt korv.

Goda kalkonkorvar

Jag brukar även prova på korv tillagad av olika typer av kött, senast provade jag på kalkonkorv. Det var riktigt smaskigt kan jag tala om. Jag provade en kryddig variant som verkligen fick det att hetta till i smaklökarna. Hur brukar du tänka kring tillbehören när du käkar korv? Ska den vara med bröd, ketchup och senap eller vill du ha en mer riktig måltid med potatissallad eller potatismos? Jag hade gärna käkat korv varje dag i veckan och därför är det bra att det finns så många tillbehör!

Viltkorv

Jag är vän med en jägare som brukar tillverka egen korv och jag har fått smaka flera olika typer av viltkorv från honom. Älgkorv är riktigt gott vill jag tala om. Detsamma gäller vildsvinskorv. Om du har chansen att prova på korv tillagad av vilt är det någonting jag verkligen rekommenderar! Du som har möjlighet kan ju även prova att göra egen korv, då kan du experimentera med kryddning och köttyp. Själv känner jag att jag inte är tillräckligt välbevandrad i köket för att skapa egen korv.