Hur smakar en perfekt korv med bröd? 

Det finns många olika sorters korv att välja mellan, så enda sättet att komma fram till vilken som är din favorit är att prova. Prova olika varianter av korv, bröd, kryddsättning, topping – ja, allt det som gör att det är en äkta korv med bröd. 

Oavsett du föredrar vanlig grillkorv, den något tjockare Bratwursten, en kryddstark Chorizo, fransmännens favorit Merguez (lammkorv) eller vegetariska och veganalternativ behöver du prova dem ihop med olika sorters bröd och tillbehör. 

De viktiga tillbehören

Eller, är de ens viktiga? Spelar det någon roll vilken slags senap och ketchup man har på? Blir korven godare med bostongurka eller gurkmajonnäs? Kanske stekt lök är melodin!

Somliga skulle hävda att det är just tillbehören som gör det till en perfekt korv med bröd. Det som ligger på korven. Men brödet då? Är valet av bröd ens viktigt? Vad passar bäst till en vanlig grillkorv; ett korvbröd bakat på fullkorn eller ett traditionellt vitt bröd? Kanske ett surdegsbröd? Säkert är det så att olika brödsorter passar olika bra till olika korvsorter. Det är bara att prova sig fram!

Det finns ju naturligtvis de som stoppar sin egen korv, kanske inte minst runt juletider. Fördelen med det är att du själv kan bestämma köttsort och kryddning. Nackdelen är att det är tidskrävande och kladdigt. Frågan är också om det är värt att göra egen korv när det finns så mycket bra och god korv att köpa? Är den hemmagjorda bättre än korvkioskens? 

Grilla, steka eller koka?

Där går säkert åsikterna isär, så återigen – det är bara att prova sig fram. Säkert har tillagningssättet med resultatet att göra. Många föredrar att grilla sin korv, andra steker den och några kokar den. Det sistnämnda inte minst när det är dags för barnkalas, då är kokt korv med bröd det överlägset snabbaste och smidigaste sättet att servera den på. Det räcker att addera lite senap och ketchup, möjligtvis även rostad lök, så är kidsen nöjda och glada.

Vid andra tillfällen kan det vara absolut godast och trevligast att grilla korven. På grillen hemma på altanen eller över öppen eld, på någon grillplats ute i naturen. Men även då delar sig åsikterna om hur länge och väl korven bör grillas; medans somliga kan tänka sig att äta den i princip rå vill andra ha den i det närmaste söndergrillad och svart. 

Slutsatsen blir att du behöver prova dig fram för att hitta just din perfekta korv med bröd.