Tyskarna älskar korv och ändå finns det inte några dokument som visar att det är en äldre tradition. De tidigaste dokumentationerna som man har funnit är från 1800-talet. Att tyskarna älskar korv i alla dess former kan dock inte ifrågasättas. Det finns omkring 1000 olika sorter. Wurst är det tyska ordet för korv och bratwurst som de flesta känner till är en tysk korv som är gjord på fläsk-, lamm- eller nötkött. Den har ofta olika kryddningar som till exempel vitlök, muskot, kummin och mejram. Ordet brat kommer från ett gammalt tyskt ord – bräte – som betyder hackat kött. I Tyskland äter man mycket kött och när det gäller korv har man en lång tradition. Varje slakteri har sitt eget recept och det kan också skilja mycket från område till område hur man gör sin korv och hur den smakar. Kryddning och med vilka tillbehör man äter korven varierar också från stad till stad.

Olika kända korvsorter

En typ av bratwurst är currywursten som serveras med tomatsås och curry. Wienerkorv eller frankfurter som den också kallas är en korv som från början innehöll fläskkött. I dag blandas även nötkött i denna smala korv. Weisswurst är en kort och tjock korv som härstammar från Bayern. Den görs av finmalet kalvkött och bacon och kryddas vanligtvis med persilja. Den här korven tillverkades på morgonen och åts för det mesta som ett mellanmål mellan frukost och lunch. Nurnberger wurst är en märkesskyddad korv som tillverkas enligt ett recept från 1400-talet. Den tillverkas av grovhackat fläskkött och kryddas med mejram. En äkta nurnberger korv ska vara mellan 7-9 centimeter lång och väga 20-25 gram.