Så här inför jultider tycker jag det är kul att kunna förbereda julkorven i tid inför mysiga kvällar med vänner och familj. Det är trevligt och framförallt väldigt gott. Dessutom är det en högtid när man verkligen kan ta vara på gamla svenska korvtraditioner. Särskilt kul är detta för mig som varje år hjälpte min gamle far som gjorde korven till en riktig jultradition. I år har jag tänkt att fortsätta med denna tradition, eftersom vi tappat många jultraditioner i vårt hem. Blir lätt hänt när man bor i olika städer och har annat på gång under jultider. Och visst kan det tyckas vara tråkigt, men det är så vi lever nuförtiden. Men för mig är som sagt korven något jag älskar att äta, vilket givetvis betyder att jag vill fortsätta med denna tradition. Det blir dessutom en rolig grej man kan göra tillsammans med familjen, då det tar några timmar. Musiken är självklart på högvolym när vi lagar julkorve

Himmelsrik julkorv

Det himmelsrika julkorvsreceptet jag använder mig av är en gammal tradition i vårt hem, som förmodligen har anor i början på 1900-talet. Men det vet jag inte med säkerhet. Har som sagt nämnt det i tidigare inlägg, men korv är som godast när man har sällskap och kan samtala om olika slags korvar eftersom det tar en tid att tillaga. Men när korvarna väl är gjorda är det bland det godaste man kan bjuda någon på. Vi brukar tillverka dessa korvar på kvällen, då vi förbereder ingredienserna under dagen, så att man slipper tänka på det när man förbereder korven. Visst, kan man göra julkorven själv men det är alltid lättast att ha en hjälpande hand.

Den extra goda smaken i korven!

Självklart, finns det en mängd olika julrecept i hela Sverige. Men för mig och min familj, är det särskilt gott när man blandar i de goda julsmakerna man inte äter varje dag. Exempelvis brukar jag lägga i lite ingefära, kanel och nejlika som ger den där extra goda smaken i julkorvarna. Som en sann korvälskare är det helt enkelt en prioritet att stoppa min egna julkorv, då de smakar så himla gott och jag själv kan bestämma smaken på korvarna. En väldigt bra jultradition som jag hoppas överlever mig och min familj! God jul!