Följ med mig på en korvälskande bloggresa! Huvudtanken med den här bloggen är att få skriva om mitt korvintresse som började redan i barndomen. För några år sedan diskuterade jag med några vänner om korvens historia och hur det skulle vara trevligt med en blogg. Redan då frodades massa idéer och jag har idag bestämt mig för att satsa på det här temat. Som matentusiast är den här bloggen en ren njutning, eftersom jag är en sann korvälskare, som gärna provar olika slags korvar och även tillagar korvar själv. Bakgrunden till min kärlek är givetvis en härlig barndom, där min pappa, ägde en charketributik och producerade ett antal olika slags korvar, som givetvis påverkat mig starkt. Intresset har sedan dess bara växt genom åren och har idag utvecklat ett antal olika recept, grundat på min pappas olika korvar. 

 

Så självklart, är detta en blogg, för personer med ett gediget intresse för mat och framförallt korv. Har bland annat tänkt att skriva lite recept och ge lite mer information om processen bakom olika kända korvar såsom Chorizo och falukorv. Som en medelåldersman är det väldigt kul att få kunna dela med mig av korvrecept från min barndom och givetvis även nya spännande recept.  Har även tänkt att göra många experiment som jag tidigare inte haft tid med och se om det blir något bra. Jag kommer även att förklara olika begrepp och visa hur man stoppar korv. Givetvis kommer jag även att ta massa fina bilder på korvarna och produktionen, för att göra det lättare att förstå. Den här bloggresan blir nog en spännande blandning av god korv, min egna korvhistoria samt massa bra recept. Tänker mig som så att det här blir en väldigt smaklig resa för oss alla!